Solbrilleudvalg

Sorter solbriller efter

Solbrillerne, der vises her, findes ikke nødvendigvis i alle butikker

75 modeller
Solbrilleglas

Solbrilleglas er ikke bare solbrilleglas

Alle vores solbriller har UV-beskyttelse. Men der er stor forskel på solbrilleglas. Kig ind til din lokale optiker som kan vejlede dig i, hvilket solbrilleglas der vil være det optimale for dig og din situation.

 • SOLBRILLER MED STYRKEGLAS

  Hvis du bruger briller med styrke, kan du få samme styrke til dine solbriller, også hvis du bruger briller med flerstyrkeglas.

 • SOLBRILLER MED UV-BESKYTTELSE

  Alle solbriller, der har CE-mærket, har som udgangspunkt solbrilleglas med UV-beskyttelse. Som grundregel er alle farvede brilleglas, som sælges hos din optiker, CE-certificerede, og har dermed UV-beskyttelse. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din nuværende solbriller giver beskyttelse mod UV-stråler, kan din optiker hjælpe dig med at måle dem. Samtidig kan optikerne teste brilleglassenes kvalitet.

 • SOLBRILLER TIL SPORT OG FRITIDSAKTIVITETER

  Alt afhængig af hvilken sport eller fritidsaktiviteter du dyrker, kan de udstyres med et særligt solbrilleglas. Der findes for eksempel specielle glas til golf, skiløb, motorcyklister og fotografer. Din optiker kan vejlede dig i hvilket glas, der er optimalt til netop dig og din fritidsaktivitet.

 • SOLBRILLER MED FARVER, REFLEKSBEHANDLING OG HÆRDNING

  Farvede glas

  Din optiker har et bredt udvalg af farveprøver i forskellige nuancer. Du kan prøve dem for at teste de forskellige farver. Ikke alle farver giver dog tilstrækkelig beskyttelse mod solen og vigtigst af alt mod UV-stråler. Glas, som reducerer lyset med 30 %, giver 100 % beskyttelse mod UV-stråler.

  Antirefleksbehandling af glas

  I solbriller kan det være en rigtig god idé med antirefleksbehandling. Helt op til 30 %, af den UV-stråling der rammer øjet, kommer nemlig fra siden eller reflekteres fra brilleglassets bagside, såfremt solbrillen ikke har antirefleksbehandling.

  Hærdning af glas

  Med hærdning bearbejdes glassene, så overfladen bliver mere modstandsdygtig over for brud og ridser.

Solbrilleglas
Børn og solbriller

Solbriller til børn er ikke kun et spørgsmål om at være cool

De fleste forældre husker at smøre deres børn ind i solcreme og give dem hat på. Men mange er ikke klar over, at solbriller er mindst lige så vigtige. Risikoen for permanente skader på øjnene øges voldsomt, hvis øjnene udsættes for solens stråler over længere perioder. Årtier UV-stråling kan blandt andet forårsage grå stær senere i livet.

Solbriller er ikke bare solbriller

Alle solbriller solgt i Danmark skal være udstyret med CE-mærket og UV-400 mærket, som er din garanti for, at solbrillerne har UV-beskyttelse. Men helt op til 30 %, af den UV-stråling der rammer øjet, kommer fra siden eller reflekteres fra brilleglassets bagside. Der er altså en betydelige del af UV-strålingen, som den traditionelle UV-behandling ikke blokerer for. Derfor bør man også overveje, om solbrilleglassene skal antirefleksbehandles.

 

Børn og solbriller

Scroll ned
for at se mere
om Solbriller

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart. Læs mere om cookies

LUK